joi, 29 ianuarie 2009

Quotes

Benjamin Button: For what it's worth: it's never too late or, in my case, too early to be whoever you want to be. There's no time limit, stop whenever you want. You can change or stay the same, there are no rules to this thing. We can make the best or the worst of it. I hope you make the best of it. And I hope you see things that startle you. I hope you feel things you never felt before. I hope you meet people with a different point of view. I hope you live a life you're proud of. If you find that you're not, I hope you have the strength to start all over again. (The Curious Case of Benjamin Button).

Narrator: This is your life and it's ending one minute at a time. (Fight Club)

Private Reiben: What's the saying? "If God's on our side, who the hell could be on theirs?" 
Upham: "If God is for us, who could be against us?" 
Private Reiben: Yeah, what'd I say?   (Saving Private Ryan)

Red: Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane. 
Red: Get busy living, or get busy dying. (The Shawshank Redemption)

Hannibal Lecter: [on telephone] I do wish we could chat longer, but... I'm having an old friend for dinner. Bye. (The Silence of the Lambs)

Dark Witch: [to Romualdo] You love only me. 
Fantaghiro: No, he doesn't love you! And besides, how can you call it love when you've cast a spell on him? 
Dark Witch: In love there's always a spell, my dearie. (Fantaghiro 2)

Susan Storm: You were at 4,000 degrees Kelvin! You were approaching Super-Nova! 
Johnny Storm: Sweet! 
Susan Storm: No, not "sweet"! That's the heat of the sun! 
Reed Richards: You could kill yourself, other people, and burn up the atmosphere, ending all human life as we know it. 
Johnny Storm: Got it. Super-Nova bad (Fantastic Four)

miercuri, 28 ianuarie 2009

Criza

Este criza, peste tot, in toti si toate. 
Suntem in ianuarie 2009, inca un an a mai trecut peste noi... grijile, bucuriile, frumusetile lui 2008 si-au gasit un coltisor al mintii sa fie depozitate si in mare parte uitate, cu mici exceptii. Sarbatorile au fost, au trecut, vor veni si altele... abia le asteptam, dar vor trece si acelea. Cu 2009 in coaste, care mai de care mai tristi, mai fara viata, muncim, sau incercam sa tinem strans cu dintii de munca, bani aruncati la banci, salarii micsorate, toate`s negre.
La ce ne mai asteptam in urmatoarele luni?... Azi ma simt mai blue... (poate ca e zi de salariu, si stiu ca ii iau si ii dau mai departe pe toti)... vreamea e urata, raceala bate la usa... mi-e greu sa ma ridic si de pe scaun sa-mi fac cafea. Internetu abia merge... din 5 in 5 minute, face pauze.
Parca pana ieri eram mai increzator in ce va urma... dar am mai auzit una alta, stiri, radio... parca nimic nu merge spre bine, totul merge in jos si mai jos. Unde se vrea a ajunge? Sa fim toti pe strada?... pai daca se continua asa... deja economia nu va mai functiona sub nici o forma, iar declinul o data inceput se va adanci si mai mult. 
Dar toate sunt povesti pentru un anumit procent dintre noi... nu-l cunosc, si mi-e teama sa-l aflu. Acest procent de oameni, nu prea dau doi bani pe criza... si doar se joaca, ei au destule cat sa mai traiasca inca o mie de vieti in criza la "full potential". 
Mai am putin si o sa ma apuc sa cand seara de la 5 la 9 la coltul strazii pentru un banut in plus. Nu mai stiu cum sa ma agit, sa ma zbat, sa ma intind in stanga si`n dreapta... de obicei reuseam, dar acum nu mai stiu ce si cum. 
Dupa o zi de munca care trece fara nici o satisfactie, doar o insiruire de minute si ore pierdute in hartii si calculator, nimic nu mai e de facut, doar sa stai ca o leguma, impachetat in patura si butonand o telecomanda sau intr-un caz mai fericit sa te pierzi in citirea unei carti de aventuri, si sa intri in pielea personajului sa vezi unde-l mai duc calatoriile lui lipsite de griji si crize.

Un sarut pentru puicul meu ce imi e alaturi si in acest moment de impas, ce a cuprins tara.