vineri, 21 decembrie 2007

Ultima zi de munca pe anu asta

Este intr-adevar ultima zi de munca... chiar daca am sa mai vin inca o data ... dar atunci este mai mult de prezenta. Nu am nici o tragere de inima de a zambi.. nici macar fals, pentru a creea impresia de o atmosfera calda. Cu o floare nu se face primavara. Si cum altceva mai bun de facut nu-mi ramane, incep sa scriu, sa insir cuvintele, unu dupa altu doar de dragul de a face ceva, de a vedea cum cuvintele se astern pe aceasta hartie electronica, dar atat de vitala in ziua de azi. Dar ce am fi noi azi fara electronica, fara calculatoare, fara telefoane.
Adun informatii de peste tot, vad la televizor, pe net, in carti,reviste... (da, chiar mai citesc, stiu este uimitor... dar parca uneori sa citesti este mult mai frumos decat calculatorul, chiar daca si el ma trage spre ale lui mreje), si apoi incerc sa le spun si eu mai departe intr-un fel al meu... idei proprii sunt prea putine probabil sa conteze, pentru ca, ce suntem noi?, imagini si vorbe a ceea ce am auzit imprejurul nostru de mici. Gandurile care le avem acum doar pun in ordine si rearanjeaza ce deja stiam. Cream situatii din ce vedem la televizor, din ce citim, din tot, dar in subconstient, si apoi zicem ca sunt ale noastre.

Ce este al nostru de fapt?, cand stim ca ideile sunt creatii proprii?...

De unde am pornit si unde am ajuns... nici eu nu mai stiu. Am fost intrerupt de prea multe ori, incat nici eu nu mai stiu ce ideea aveam cand am pornit cuvintele, dar poate nu conteaza, poate asta e ideea. (macar am terminat cu casele de marcat si am pus si dosaru in ordine, acum stau un pic linistit, asa sper).

Si ca sa fie mai frumoasa ziua, o floare :

Niciun comentariu: