miercuri, 24 septembrie 2008

Simple ganduri...

Stateam si ma gandeam... ieri cand veneam cu masina de la munca... visam sa castig la loto, sa am bani sa nu-mi mai trebuiasca nici munca, nici trezit de dimineata, nici griji ca am rate sau ca trebuie sa platesc cine stie ce si nu am cu ce. Da, acum cand esti in ananghie cu banii, vrei bani, maine cand am sa racesc, si o sa ma doara plamanii in piept... am sa-mi doresc sa ma fac bine, sa nu mai trag cu tusea si cu temperatura, vreau sa pot respira bine, sa ma ridic din pat sa ies afara... nici un gand la bani, atunci nu-mi mai trebuie. Apoi peste o saptamana ma fac bine, dar ma cert cu iubita, atunci nici sanatatea nu-mi trebuie, nici de bani nu-mi pasa, imi doresc sa ne fie bine, sa ne iubim si sa trecem peste greutati. Ma gandesc la viata in totalitate, care este ea, jumatatea mea.
Si iute asa imi dau seama ce fiinta limitata este omul... pentru ca nu cred ca numai eu gandesc asa... in mare sau mica masura, toti ajungem la aceste ganduri sau trecem pe langa ele, atingand cate un punct. Cel mai inteligent om de stiinta cu atatea ganduri si idei, poate idei de geniu, si nu cred sa nu fi trecut si el prin aceste idei.
Deci la ce se rezuma totul... la niste porniri animalice, din parte cea mai veche a creierului nostru.. suntem niste neanderthali cu alta piele... degeaba incercam sa parem niste "civilizati", caci nu ne iese, oricat am incerca... calcam stramb. Nu eu, nu tu, poate nici ei... intr-un mod tare vizibil... dar gandurile tale sunt o amestecatura de "da ba cu bata, u u u, eu vrea mancare acum" si " te rog da-mi un cutit, sa nu ma murdaresc pe maini".
In adanc tot niste animale suntem pana la urma, si nu ma credeti... deschideti televizoru, dati la stiri, orice stiri... si mai vorbim dupa...

Niciun comentariu: